Za ubistvo Bojana Mirkoviča sudi se Lazaru Tejiću (23).

– Mnogo mi je teško bilo da dođem i da bilo šta kažem. Ne možemo da vidimo oči krvnicima koji su ubili mog sina – rekla je sudiji neutješna Mirkovićeva majka Stana.

Bojanova godinu ipo dana starija sestra ogorčena je zbog odbrane osumnjičenog i tvrdi da on prikriva nalogodavce Bojanovog ubistva i motiv.

– Bojan je 2012. i kratko 2013. godine, kao student, radio kao obezbjeđenje u “Staroj pesmi” i to je Tejić vjerovatno čuo iz svjedočenja druga mog brata, pa je naveo da je Bojana upoznao u tom lokalu krajem 2019. godine. “Stara pesma”tada više i nije postojala, tako da je očigledno sve slagao u vezi sa mojim bratom. Nitkov je rekao da ga je moj Bojan tjerao da prodaje kokain, a još kad smo sa Kosova 1999. godine stigli u Beograd, on je momke po Karaburmi šamarao za koje se mislilo da se drogiraju – tvrdi Jelena Mirković za Srpski telegraf.

Sestra ubijenog Bojana kaže da su njena majka, Bojanova djevojka i ona ispričale na sudu da je Bojan “živio urednim životom” i da se “nije bavio prljavim poslovima”.

Mirković, za kojeg se spekulisalo da je bio ekonomski mozak “škaljarskog klana” i da su ga likvidirali “kavčani”, ubijen je oko 16 sati u garaži elitnog stambenog beogradskog kompleksa u kojem je stanovao, ali i dok se vraćao iz marketa sa kesama u rukama.

Istragom je brzo otkriveno da je ubica Tejić, kao i da su mu saučesnici očuh Bojan Kovačević, Dušan Kokuruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović, koji su mu pomogli da nabavi telefon i GPS uređaj za praćenje i obavještavali ga o Mirkovićevom kretanju, te mu pomogli da pobjegne nakon likvidacije.

NE PROPUSTITE
Austrija od subote uvodi nove mjere: Kraći karantin, ali i trajanje potvrde o vakcinaciji

– Na snimcima se vidi da je moj brat imao samo par sekundi da pobjegne ubici, ali da nije bio spreman jer je bio u šoku. Nije mogao da pretpostavi da ga zlikovci prate i da hoće da ga ubiju, jer, da jeste, drugačije bi živio i bio oprezan. Živimo da saznamo zašto je nekome smetao i ko je organizovao njegovo ubistvo, s kojim se nećemo pomiriti dok smo živi – zaključila je Jelena.

Bojanova sestra kaže da je ona birala grobno mjesto za brata jer roditelji nisu bili u stanju.

– Ne dao Bog ni krvniku. Birala sam grobno mjesto i sanduk za brata, jer su roditelji bili van sebe. Morala sam jer je morao da se sahrani. Ko će drugi? Bolje ja nego naš mlađi brat. Izabrala sam grob blizu puta da nam bude pristupačnije, a ne, kako su neki pisali, da bude pored nekakvih kriminalaca – ističe neutješna sestra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime