Požar na lokalitetu iznad Komadinovog vrela u opštini Jablanica i dalje je aktivan, a kako se radi o veoma nepristupačnom terenu Ministarstvu sigurnosti BiH upućen je zahtjev za međunarodnu pomoć za gašenje požara iz vazduha angažovanjem Kanadera, Air-traktora i helikoptera drugih država, navodi se današnjem izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Zatražen je i angažman helikoptera EUFOR-a za potrebe izviđanja kretanja požara na nepristupačnom terenu i eventualno izvlačenje povrijeđenih s terena ugroženog požarom.

Na području opštine Jablanica na snazi je i Stanje prirodne nesreće izazvano velikim šumskim požarima, koje je proglašeno u petak, 13. avgusta.

Aktivan je požar i na području Stupišta i Derana, u opštini Stolac. Gori trava, nisko i visoko raslinje. Dio požarišta je nepristupačan, te je onemogućeno njegovo gašenje. Požar međutim ne prijeti stanovništvu i objektima i na terenu su pripadnici DVD-a Stolac i lokalno stanovništvo. I danas su na ispomoći pripadnici PVP-e Čapljina i PVP-e Neum.

Požar, koji je izbio 12. avgusta u 21:30 sati u Bogodolu, kod Mostara, takođe je aktivan, a gori trava i nisko raslinje. Ekipe vatrogasaca su na terenu.

Vatrogasne ekipe nadgledaju i požar na Budisavini, u opštini Čapljina, koji je u sumnjivom minskom području, saopšteno je.

NE PROPUSTITE
Prosječna plata u RS prvi put premašila hiljadu maraka

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime