Zeničanin A-H.S. (1989) uhapšen je danas zbog sumnji da je 14. januara ove godine oko 23:30 sati u ulici Kranjčevićeva kod broja 10, nanio povrede H.E. iz Zenice sjekirom.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a ZDK, H.E. se kretao pješice zajedno sa Š.B., iz Zenice, kada im je prišla nepoznata osoba, koja je iz jakne izvadila sjekiru i bez ikakvog povoda oštricom sjekire zadalo udarac oštećenom H.E. u predjelu lica. On je od siline udarca pao na tlo, nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa Š.B.

U ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli su policijskoj patroli i prijavili napad, nakon čega je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica povrijeđeni prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći. Konstatovane su mu teške tjelesne povrede, usljed kojih je podrvgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski timovi su u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici, izvršili danaspretres stana i podrumskih prostorija koje koristi osoba A-H.S. a koji se nalaze u ulici Zije Dizdarevića. Prilikom pretresa, pronađeno je hladno oružje i drugi dokazi koji su traženi pretresom. Isti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku s ciljem dokazivanja krivičnog djela Pokušaj ubistva.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, osumnjičeni je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Iz MUP-a ZDK napominju da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela.

NE PROPUSTITE
Građani se pobrinuli za vatromet u Sarajevu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime