Članica njemačkog SPD-a Jasmina Hostert, porijeklom Bosanka, ušla je u njemački Bundestag. Nakon jučer održanih parlamentarnih izbora, obećava da će u njemačkom parlamentu učiniti sve kako bi BiH krenula putem prosperiteta.

“Građani i građanke su željeli stabilnost, socijalnu sigurnost i pravdu, bolje uslove rada i bolju zdravstvenu zaštitu. To je sve ono što krasi socijaldemokratsku politiku i SPD. Smatram da je konačno došlo vrijeme da pojedinac bude u centru interesa politike, a ne koncerni i milijarderi”, odgovara na upit šta je bilo presudno da joj građani njemačke daju glas.

“Vi znate da sam ja proživjela najteže trenutke svog života s građanima i građankama Bosne i Hercegovine i stoga osjećam potrebu da pomognem. Također je vrlo bitno da se u domovini riješe problemi koji je prate od 90-ih godina, jer o njenoj sudbini ovisi i sudbina Evrope”, kaže Hostert.

“Svako ko dođe da živi u Njemačku je dio našeg tima i mora imati svu podršku od politike. Prava svakog pojedinca su bitna”, kaže ona.

NE PROPUSTITE
Luka Modrić se izjednačio sa legendarnim Alfredom Di Stefanom

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime