U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.730 uzoraka, od čega je 291 pozitivan. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. U  protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 13 osoba i to u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 569 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 212 osoba. Radi se o 104 muškaraca i 108 žena, od kojih su 58 mlađe, 107 srednje i 47 starije životne dobi. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj. Radi se o 15 muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminule su tri osobe. Testirano je 128 osoba, a oporavlila su se 22 pacijenta.

NE PROPUSTITE
Divlji zapad: Iznad Sarajeva divlji konji slobodno se šeću, jedu iz kontejnera

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime