Kristina Mekginis (Christine Mcguiness), manekenka i rijaliti zvijezda te supruga britanskog komičara i glumca Pedija Mekginisa (Paddy), progovorila je o dijagnozi koju je doznala nedavno.

S 33 godine Kristini je dijagnosticiran autizam, koji imaju i njeno troje djece.

– Bilo je to veliko olakšanje, stvarno mi je pomoglo da shvatim zašto sam takva kakva jesam, zašto sam se cijeli život toliko mučila – rekla je Kristina za Channel 5.

Ističe da sad ima smisla zašto je sve troje njene djece autistično.

– Ova dijagnoza je za mene jako pozitivna. U školi sam se uvijek jako mučila, nikad nisam imala puno prijatelja, a nemam ih ni danas. Borim se s promjenama, borim se s hranom, senzornim problemima, odjećom, etiketama, ne volim biti na mjestima s puno ljudi… Toliko znakova je bilo – kaže Kristina.

Ona učestvuje u snimanju šoua “The Real Housewives of Cheshire” te se brinula da će dijagnoza negativno utjecati na njen posao.

– Zapravo je pomoglo… Nedugo nakon što sam dobila dijagnozu, počela sam snimati TV šou i to je bio prvi put da sam morala provoditi čitav dan s ljudima koje nisam poznavala. To me zaista mučilo. Nakon što sam shvatila da imam autizam, mogla sam im samo reći: “Gledajte, povremeno ću trebati predah i to je zbog mog stanja.”. Inače bih samu sebe krivila da sam nedruštvena i slično – priznaje Kristina.

Dodala je i da je dobila mnogo poruka podrške te da svojim primjerom želi olakšati drugima koji se muče s istim stanjem kao i ona.

NE PROPUSTITE
Komunicirajte kao kod kuće u regionu Zapadnog Balkana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime