Večeras počinje Evropsko nogometno prvenstvo, a Nova BH ljubiteljima ovog sporta, osim prijenosa uživo svih mečeva, donosi veliki novitet – analize utakmica uz pomoć najmodernije tehnologije proširene stvarnosti.

Svečanom ceremonijom otvaranja i susretom između Italije i Turske večeras će na stadionu Olimpico biti otvoreno 16. Evropsko nogometno prvenstvo. Trajat će do 11. jula.

Reprezentacija Italije, koja je jedan od domaćina na predstojećem EURO-u, vratila se u velikom stilu i ima šta pokazati.

Jedna od najtrofejnijih nogometnih selekcija na svijetu propustila je prethodno Svjetsko prvenstvo. Bilo je to prvi put nakon 60 godina da se Azzuri nisu uspjeli plasirati na veliko takmičenje. Sigurno je da se na veliku scenu vraćaju gladni velikih uspjeha.

S druge strane reprezentacija Turske predvođena selektorom Senolom Gunesom potajno se nada da može ponoviti uspjeh svog tima sa Svjetskog prvenstva 2002. godine kada je upravo Gunes predvodio tim do neočekivanog trećeg mjesta.

Ipak, u Turskom taboru su svjesni da neće biti nimalo lako. Istakli su da veliku čast predstavlja to što će igrati susret koji otvara predstojeći EURO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime