epa03039555 An airplane lands at Frankfurt Airport in Frankfurt Main, Germany, 20 December 2011. Reports state that several centimeters of snow fell in large parts of Hesse on 20 December 2011 morning. This led to delays at Frankfurt Airport because planes had to be defrosted and the runways had to be cleared of snow. Quite a flew flights were cancelled. EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Više od 4.200 letova u SAD je otkazano ili odloženo tokom jučerašnjeg dana, prema podacima sajta “FlightAware”, dok skoro 90.000 domova i preduzeća između Džordžije i Mejna nema elektricnu energiju, prema podacima “PowerOutage.US”.

Saobraćaj u Torontu, najvećem kanadskom gradu, bio je juče otežan, jer je snežna oluja smanjila vidljivost skoro na nulu, zatvorila linije metroa i ostavila vozače satima zarobljene na lokalnim autoputevima.

Autobusi su stajali, a pešaci su u prolazu pomagali da se automobili poguraju na glavnoj gradskoj ruti u centru Toronta.

Predviđa se da će u tom regionu danas pasti do 60 centimetara snijega, a na snazi je upozorenje o ekstremnim vremenskim prilikama.

Vlasti su pozvale stanovnike da se sklone sa puteva.

U susjednom Kvebeku, vremenske prilike izazvale su saobraćajne nesreće, uključujući lančane sudare u kojima je učestvovalo više desetina vozila, što je primoralo vlasti da izatvore neke autoputeve, navodi “Canadian Broadcasting Corp (CBC)”.

Na istoku Sjedinjenih Država, zvaničnici su takođe pozvali građane da se klone puteva koji su zatrpani snježnim padavinama.

U gradu Aštjabula, u američkoj državi Ohajo, zabilježeno je skoro 70 cm snega, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, dok delovi države Njujork, Pensilvanije i Sjeverne Karoline imaju debljinu snežnog pokrivača od 50 cm.

U Atlanti je pao prvi snijeg za četiri godine, a neki regioni u Sjevernoj Karolini registrovali su rekordne snježne padavine.

NE PROPUSTITE
Raste broj zaraženih: Korona virus u Srebrenici ne miruje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime