Raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na dionicama u višim predjelima, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Kupres-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Bihać-Bosanski Petrovac. Na putnom pravcu Kaonik-Kiseljak-Kobiljača vidljivost je smanjena zbog magle. Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a izuzetak su južni krajevi zemlje gdje je kolovoz suh.

Moguća poledica
Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na učestale jake udare vjetra. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja, naveli su iz BIHAMK-a.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno oprezno vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Aktivirano klizište
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NE PROPUSTITE
U Kantonu Sarajevo 779 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime