Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine se okupila grupa građana kako bi iskazala podršku direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću, koji je juče uhapšen u Sarajevu.

Okupljena grupa građana stoji na parkingu ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH. Otprilike stotinu okupljenih je mirno došlo, neki od njih nose transparente i razgovaraju, a ispred zgrade državnog tužilaštva je prisutan i veći broj policajaca koji osiguravaju skup, javlja Klix.ba.

Među okupljenima je i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te opštine.

“Ovo nema veze sa SDA, ovo je naš lični odgovor na nenormalno dešavanje”, rekao je Zildžić.

Mehmedagića su jučer pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca, a u vezi sa provjerama njegove diplome te transakcija prilikom kupovine dvije kuće.

Mehmedagić je jutros predat postupajućem tužiocu u Tužilaštvu BiH na dalje postupanje nakon što je ostao 24 sata u prostoriji za zadržavanje MUP-a KS. U zakonskom roku bi tužilac trebalo da zatraži pritvor za Mehmedagića ili da ga pusti na slobodu.

Zbog ovih dešavanja neformalna grupa građana je i organizovala protest, a pridružili su im se i borci iz Federacije BiH te druga udruženja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime