Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović počinio krivično djelo laka tjelesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona, prenosi Blic.

Prema saznanjima Republike, u optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

– Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, usljed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu sa lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba – precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci koja se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično djelo u naredne dvije godine.

NE PROPUSTITE
Izetbegović: Srbima pojačati sankcije, Hrvati u BiH imaju i više vlasti nego što je propisano

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime