Teška tragedija dogodila se prošlog četvrtka u Beču kada je muškarac (42) ubio hicima iz pištolja svoju bivšu partnerku, ženu srpskog porijekla (35).

Nakon ubistva sjeo je na klupu ispred zgrade i nastavio da pije.

Bečka policija primila je u četvrtak oko 20 časova poziv da u su pucnji odjeknuli u sjevernom dijelu Beča, tačnije u dijelu grada koji nazivaju Brigitenau.

– Četrdesetdvogodišnji muškarac upucao je u glavu i nogu svoju bivšu partnerku, majku dvoje djece. Teško povrijeđena žena uspjela je da izađe u dvorište stambenog kompleksa gdje je živjela i tu joj je pružena pomoć. Odatle je prevezena u bolnicu gdje je ubrzo preminula – piše austrijski Heute.

Prema pisanju medija, ubijena žena je Bečlijka sa srpskim korjenima i majka je dvoje djece. U stambenom kompleksu gdje je živjela i gdje je ubijjena živjeli su i njeni rođaci.

– Njena kćerka (13) gotovo da je svjedočila ubistvu majke. Djevojčica je stan napustila svega nekoliko minusta prije nego što je ubica došao – piše Heute.

Isti list piše da je postoji svjedok koji je vidio muškarca kako puca na nesrećnu ženu.

Nakon što je završio krvavi pir, austrijski državljanin je izašao iz stana, sjeo na klupu ispred stambenom kompleksa i nastavio da pije votku.

Trenutak njegovog hapšenja zabilježio je jedan od svjedoka, a na njemu se vidi kako muškarac bez majice leži na zemlji, dok policajaci pokušavaju da mu ukažu pomoć.

– Policija je zatekla muškarca u očajnom fizičkom stanju, pored njega je bio pištolj. Tokom hapšenja je, iz za sada nepoznatog razloga izgubio svijest, pao je i nepomično ležao na betonu. Nakon što je uhapšen, odvezen je u bolnicu u stanju teškog pijanstva i tamo je utvrđeno da je imao tri promila alkohola u krvi i da je doživio trovanje alkoholom – piše list.

S obzirom na njegove stanje bilo ga je nemoguće odmah ispitati, pa je je uzimanje izjave ostavljeno za sutradan.

Prema onome što je iz istrage do sada saopšteno, u kući ove žene do sada nije bilo prijavljivano nasilje i muškarac nije bio prijavljen na adresi gdje se ubistvo dogodilo, piše Blic.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime