Općina Centar danas poslijepodne je saopćila, u vezi sa objektom koji je “nikao” ispod Velikog parka u Titovoj ulici, da nije dala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine na toj lokaciji te da će biti uklonjen.

“Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo obratilo se pravno lice Omar&Enes Comemerce sa zahtjevom za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine.

Navedenom zahtjevu je, u redovnoj proceduri, udovoljeno – data je saglasnost za postavljanje privremenog objekta za prodaju suvenira. Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu ne odgovara izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor”, naveli su.

Dalje navode kako je utvrđeno da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat.

 

“Kada je u pitanju uklanjanje objekta iz ulice Maršala Tita za to su moguća dva scenarija. Prvi je da investitor ukloni objekat o svom trošku, a drugi je da to uradi Općina Centar. Ukoliko investitor ne ukloni objekat Općina će u najkraćem zakonskom roku ukloniti objekat, a što će investitor morati refundirati Općini”, naveli su.

Podsjetimo, radi se o objektu koji je namjenjen za prodaju suvenira, i koji je do početka održavanja ovogodišnjeg Sarajevo film festivala (SFF) bio smješten na sjecištu Radićeve i Mis Irbine ulice u Sarajevu. Vlasnik je inovator Enes Hodžić koji je kućicu namjenio za prodaju originalnih sarajevskih suvenira poput priglavaka iz Lukomira sa Bjelašnice na kojima bi bilo izvezeno “Sarajevo”.

 

Enes Hodžić, inače član Naše stranke i njihov kandidat na lokalnim izborima, poručio je da će postupiti po odlukama Općine Centar iako je ranije dobio sve potrebne dozvole.

NE PROPUSTITE
U TK na birou i 14 doktora nauka i 306 magistara nauka, poslodavci im kažu da su "prekvalifkovani"

 

Načelnik Srđan Mandić je kazao ranije da postoji “više varijanti o tome kako je objekat izgrađen” te najavio rušenje u kratkom roku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime