Edepro kompanija potvrdila je da se danas oko 14 časova dogodila stravična eksplozija u njihovom pogonu. Kako saopštavaju iz fabrike, kompanija je na raspolaganju svim hitnim služama i trenutno se radi na evakuaciji radnika koji se i dalje nalaze u krugu fabrike.

“Danas oko 14 sati došlo je do eksplozije u magacinu gotovih proizvoda našeg proizvodnog postrojenja na adresi Kružni put 187 u Leštanima”, saopštila kompanija “Edepro”.

Kako navode, kompanija u fabrici trenutno pruža pomoć u evakuaciji i pomoći svojim zaposlenima.

Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijentisani na evakuaciju i pružanje pomoći zaposlenima“, navode iz kompanije.

Kako ističu, kompanija u potpunosti sarađuje sa svim hitnim službama na terenu i pruža svu moguću podršku.

Da podsjetimo, u okolini Beograda oko 14 časova odjeknula je eksplozija, a nad Leštanima i okolinom nadvio se veliki oblak dima. Prema prvim nezvaničnim informcijama dvije osobe su poginule u ekploziji.

Petnaest osoba je ukupno povrijeđeno u današnjoj nesreći. Tri teže povrijeđene osobe prevezene su na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra, a dve na VMA. Povređeni su zadobili opekotine, ali se za sada ne zna kog stepena.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, nekoliko osoba se vode kao nestali.

Eksplozija se dogodila u fabrici rakentih “Edepro, a riječ je o detonaciji raketnog goriva u pogonima firme namjenske industrije, u kojoj se prave protivgradne rakete. Eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za miješanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Detonacija prilikom eksplozije je bila veoma jaka, a mještani Leštana kažu da se sve treslo 20-tak minuta. Kuće koje se nalaze u blizini fabrike kompanije “Edepro” su oštećene, a jedna je, prema izvještajima reportera MONDA sa terena, potpuno uništena.

NE PROPUSTITE
Željko Komšić se sastao s Antoniom Guterresom

“Geler je uletio kroz krov kuće i sve razrušio”, rekla je vlasnica kuće na licu mjesta.

Pogledajte fotografije uništene kuće nakon eksplozije u Leštanima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime