Beograd 10.06.2021. U resortu Kovilovo, odrzana je konferencija za medije kao i merenja za predstojeci, treci po redu Arena Friday Night Kickboxing Fights. foto Dusan Milenkovic

Teodora puca od snage, sjevaće i u duelu teškaša

Spremna sam, vjerujem da ću se okititi pojasom prvaka sveta, poručila je Manićeva nakon mrkih pogleda sa Italijankom Karuzo u Kovilovo Resort

 

Borbe će biti direktno prenošene na TV Arena sport i aplikaciji ONE Championship

Za samo tri mjeseca otkako je pokrenut kik boks turnir “Arena Friday Night Fights” dostigao je regionalnu slavu, ali se za njega pročulo i mnogo šire, u celoj Evropi i svijetu. U petak, 11. juna, na programu je treće izdanje u Kovilovo Resortu nadomak Beograda. Tim povodom na istoj lokaciji održano je mjerenje boraca koje je direktno prenošeno na kanalima Arena sporta, a i sam spektakl će ljubitelji borilačkih vještina moći da gledaju na istim kanalima u Srbiji, ali i širom sveta na aplikaciji ONE Championship i putem kanala O2 koji pokriva Češku i Slovačku.

Meč večeri u dijelu programa pod nazivom “Ladies Kickboxing Night” biće megdan između  Teodore Manić i Italijanke Kristine Karuzo koje će se boriti za titulu prvaka svijeta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg. Poslije mrkih pogleda, ali i srdačnog pozdrava nakon vaganja, Teodora je za medije kratko poručila:

– Vjerujem da ću se okititi pojasom prvaka svijeta!

Beograd 10.06.2021. U resortu Kovilovo, odrzana je konferencija za medije kao i merenja za predstojeci, treci po redu Arena Friday Night Kickboxing Fights. foto Dusan Milenkovic

Karuzo je takođe bila konkretna.

– Velika mi je čast što sam ovde i što ću braniti titulu protiv jednog od mojih omiljenih boraca – Teodore Manić.

Zoran Panjković, direktor programa TV Arena sport, kaže da on sa direktorom Nebojšom Žugićem i ostalim zaposlenim na Areni svesrdno podržava “Arena Friday Night Fights 3”.

– Zadovoljstvo je biti dio ovog spektakla, Lige šampiona u kik boksu. Na našem kanalu Arena Fight nastavićemo da pratimo borilačke vještine. Pokazaćemo da je kik boks i ženskog roda.

Drugi dio spektakla “Road to One” sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji za muškarce u kome učestvuju četiri borca iz četiri zemlje regiona: Miroslav Vujović (Crna Gora), Anto Širić (Hrvatska), Aleksandar Dimovski (Severna Makedonija) i Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i svijeta iz Srbije. Pobednik turnira overava prolaz na završni turnir osmorice najboljih evropskih superteškaša koji će biti održan u drugom dijelu godine.

 

Kik boks postaje olimpijski sport

U Kovilovu je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji. Specijalni gost turnira će biti Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix. Bejker je odmah poslije mjerenja borcima i organizatorima saopštio sjajnu vijest koju su dugo čekali.

– Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta jednoglasno je donio odluku da predloži kik boks za prijem u punopravno članstvo na slijedećoj Skupštini MOK – rekao je Bejker, a u sali se prolomio gromki aplauz. Potom je tim povodom otvoren i šampanjac.

PLAN BORBI

(+94 kg, 3×3, polufinale 1)

Aleksandar Dimovski (Makedonija) – Nikola Filipović (Srbija)

(+94 kg, 3×3, polufinale 2)

Anto Sirić (Hrvatska) – Miroslav Vujović (Crna Gora)

(-50 kg, 4×3, WAKO PRO titula prvaka Srbije)

Sara Zećiri (Srbija) – Maja Ostojić (Srbija)

(-60 kg, 3×3)

Karmela Makelja (Hrvatska) – Milana Bjelogrlić (Srbija)

(-70 kg, 3×3)

Dajenka Meijer (Holandija) – Aleksandra Krstić (Srbija)

(-61 kg, 3×3)

Lucija Mudrohova (Češka) – Sarel de Jong (Holandija)

(-65 kg, 5×3, WAKO PRO titula prvaka sveta)

Teodora Manić (Srbija) – Kristina Karuzo (Italija)

(-71 kg, 3×3)

Vinisijus Bereta (Brazil) – Jovan Nikolić (Srbija)

(-84 kg, 3×3)

Mesud Selimović (BiH) – Boban Ilioski (Makedonija)

(-79 kg, 3×3)

Žiga Pečnik (Slovenija) – Nikola Todorović (Srbija)

(-86 kg,3×3)

Olivije Ros (Kanada) – Aleksandar Menković (Srbija)

(+94 kg, 3×3)

Pobednik polufinala 1 – Pobednik polufinala 2

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime