Nevjerovatna je količina bijesa, mržnje i šovinizma koju ovih dana iskazuje Milorad Dodik. Takve gluposti predstavljaju njegov osnovni predizborni alat za zaluđivanje masa, smatra Nermin Nikšić, lider SDP BiH.

Iako smo već navikli da je to tako uvijek kada se bliže izbori, izgleda da je i on postao svjestan kako se bliži kraj njegove tiranije. Zato je odlučio, kako bi spasio svoje kriminalom stečeno “carstvo” i pobjegao od odgovornosti pred pravosuđem, jer na vlasti teško može opstati, da pokrene priču o otcjepljenju.

Da se ne lažemo to nije ništa drugo nego poziv na rat. Čisto sumnjam da Dodik i njemu slični planiraju svoje najbliže poslati u taj rat.

Svaka nova najava otcjepljenja je popraćena autobusima punim Banjalučana, Trebinjaca, Dobojlija i drugih građana RS-a koji se otcjepljuju od Dodika i RS, te se pripajaju Njemačkoj, Švedskoj ili nekoj drugoj zemlji u kojoj ih se vrednuje po tome koliko su stručni, a ne koliko su spremni za spas svojih vođa žrtvovati sebe i svoju djecu.

Zato pozivam sve građene Bosne i Hercegovine da im kažu jednom zauvijek NE, neka oni koji žele i maštaju o ratu založe svoju, a ne tuđu djecu. Naravno da neće, jer njihova djeca imaju puno više da izgube od golog života.

NE PROPUSTITE
Turković: Austrija će nam u vrlo kratkom roku donirati 500.000 doza AstraZenece

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime