Puljić (24) je ubijen hicem iz pištolja 4. oktobra 2009. godine tokom nereda u Širokom Brijegu uoči susreta istoimene domaće ekipe i Sarajeva.

Iako se prvobitno vjerovalo da je stradao od oštrog predmeta, obdukcija je pokazala da se radi o hicu iz pištolja. Predstavnici Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo su u danima nakon ubistva izrazili saučešće porodici te su zatražili da se utvrdi istina o neredima i Puljićevom ubistvu.

Podsjetimo, za ubistvo je prvobitno osumnjičen Oliver Knezović koji je pobjegao u Hrvatsku iz pritvora u Širokom Brijegu, a policajci koji su dopustili bjekstvo su supendovani. Knezović je uhapšen u Hrvatskoj gdje je 2017. godine izmijenjena optužnica prema kojoj se on više nije teretio za ubistvo, nego za pokušaj ubistva i opasnu radnju s obzirom na to da je pucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, ali pristajući ubiti barem jednog navijača.

Nakon svega, slučaj do danas nije riješen, a bh. pravosuđe za 12 godina nije gotovo ništa uradilo povodom ovog predmeta.

Inače, najvatreniji navijači FK Sarajevo Horde zla se svog ubijenog člana sjete na svakoj utakmici tražeći istinu i pravdu.

NE PROPUSTITE
Upozorenje generalnog sekretara UN: Crveni alarm za čovječanstvo

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime