Mladi par iz Srbije, Stefan Rusov i Milica Mirjanić, pronađen je večeras nakon 40 sati potrage.

Oni su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu Peugeot ka izletištu Lisine, a svaki trag izgubio im se istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mjestu Tupižnjica.

Njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

Stefan Rusov i Milica Mirjanić pronađeni su večeras posle više od 40 sati potrage, a mladić je za portal Novosti ispričao da je premoren poslije toliko sati provedenih na planini, ali i da im je koliba u kojoj su prespavali spasila život.

“Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu. Ne bi se dobro završilo da nismo naletjeli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uletjeli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke mještane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga”, rekao je Rusov za taj portal.

Iako je najprije saopšteno da se paru na putu ka izletištu pokvario automobil, mladić je istakao da su tokom vožnje naišli na duboki snijeg, pa su, kako ne bi trošili gorivo na grijanje, riješili da se sklone u kolibu.

“Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu”, dodao je Stefan.

Podsjetimo, u potragu za ovim parom bilo je uključeno nekoliko desetina pripadnika MUP-a Srbije, Gorske službe, ali i helikopterska jedinica. Oni su u dobrom zdravstvenom stanju.

NE PROPUSTITE
Sudija odlučio u korist Novaka Đokovića, ali još postoji prijetnja da se teniseru ukine viza

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime