Ako ste kvalifikovana medicinska sestra ili tehničar, a zainteresovani ste za rad u SR Njemačkoj, Triple Win projekat pruža mogućnost sigurnog i asistiranog pronalaska poslodavaca, te kompletnu podršku vašem odlasku i boravku tokom prve godine u Njemačkoj, navodi se u javnom pozivu objavljenom na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Za kandidate koji ne posjeduju znanje njemačkog jezika, projekat obezbjeđuje besplatne kurseve jezika do zahtjevanog nivoa znanja i polaganje ispita za B1 nivo, u saradnji sa Gete institutom. Osim toga, projekat daje i podršku pri potpisivanju ugovora sa odabranim poslodavcem prije odlaska kandidata u Njemačku, dobijanju vize, prevozu i smještaju u Njemačkoj, te stoji na raspolaganju i savjetuje medicinske radnike tokom njihove prve godine boravka u Njemačkoj. Takođe, projekat pomaže kandidatima i pri nosrtifikaciji diplome, što finansiraju poslodavci.

“Poznavanje njemačkog jezika nije uslov za prijavu na projekat. Ukoliko ispunjavate sve druge navedene uslove, projekat obezbjeđuje besplatan kurs
njemačkog jezika do traženog nivoa, kao i polaganje B1 certifikata. Od 1.9.2021. godine Triple Win projekt nagrađuje sa 500 eura sve kandidate koji iz prvog pokušaja polože B1 ispit, a od 1.1.2022. godine projekat će snositi troškove prevoda dokumenata”, navodi se u oglasu za posao.

NE PROPUSTITE
Prognoza vremena za BiH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime