Engleski fudbalski prvak Mančester siti ostvario je rekordne prihode za sezonu 2020/21. unatoč tome što je veći dio sezone igrao bez navijača na stadionu zbog pandemije Covid-19.

“Građani” su zabilježili ukupan prihod od 569.8 miliona funti za godinu koja je završila 30. juna, objavio je klub u godišnjem izvješću, a prenosi Hina.

Dosadašnji rekordni prihod Sitija je iznosio 535.2 miliona funti zabilježen u 2018/19., posljednjoj kompletnoj sezoni prije izbijanja pandemije.

To je treći put u posljednjih pet sezona da su probili granicu od 500 miliona funti, a dodajmo i kako su zabilježili dobit od 2.4 miliona funti.

– Covid-19 nas nije zaustavio, a mi smo nastavili rasti, inovirati i razvijati nove ideje. Nadamo se da će izazovi povezani s pandemijom iz posljednje dvije sezone i dalje jenjavati – rekao je izvršni direktor Feran Sorijano (Ferran Soriano).

Prihodi kluba na dan utakmica pali su za 98% u odnosu na prethodnu godinu, ali to je nadoknađeno drugim prihodima, prije svega od emitiranja koji su porasli za 56 posto u odnosu na prethodnu godinu na 297 miliona funti.

Komercijalni prihod porastao je za 10 posto na 271.7 miliona funti zahvaljujući novim partnerima kao što su Cadbury i AxiTrader.

Siti je prošle sezone osvojio naslov engleskog prvaka i Liga kupa, stigao je i do finala Lige prvaka, te polufinala FA kupa.

NE PROPUSTITE
Sušić: Moja reprezentacija BiH se mogla nositi sa Hrvatskom

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime