Među mještanima Begovog Hana kod Žepča vladaju tuga i nevjerica nakon pogibije njihovih komšija Ajdina Tahića (19), Nermina Kamerića ( 22) i Ajdina Grahića (19).

U smrskanom Fordu Mondeo, koji se u ponedjeljak sudario s kamionom, jedino je preživio Nezir Memčić (17), koji je zadobio teške povrede.

Nastradali momci su živjeli u istoj ulici, kuća do kuće, samo se porodična kuća Tahića nalazi malo niže od ostalih. Rodbina, prijatelji, komšije su tokom dana obilazili neutješne porodice tragično stradalih mladića. U dvorištima odzvanjaju jecaji majki, sestara i rodbine.

Sabinu i Damira Kamerića, majku i oca nastradalog Nermina, zatekli smo kako tugu dijele s rodbinom.

– Kada smo čuli za nesreću, u prvoj informaciji među poginulim nije bilo našeg sina, kasnije smo doznali da je i on među nastradalima. Bila su to zlatna djeca koja su se znala od malih nogu. Tu su, kuća do kuće.

Moj je bio najstariji, nije napunio ni 23 godine. Radio je u Sloveniji. Sređivao je na spratu stan za sebe. Maštao je da dobije vizu, sve je trebalo biti završeno u septembru, ali, eto, nije je dočekao – kroz suze kaže majka Sabina.

Danas zajednička dženaza

Načelnik općine Žepče Mato Zovko proglasio je danas Dan žalosti. Zajednička dženaza trojici mladića bit će klanjana danas u Begovom Hanu u 16 sati, a predvodit će je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Kako bi podijelili bol i tugu koje su ih u ovom teškom trenutku zadesile, delegacije Općine i Medžlisa Islamske zajednice Žepče, s glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Edinom Šišićem na čelu, posjetile su jučer porodice nastradalih.

Gotovo sve aktivnosti koje su bile planirane povodom Kurban-bajrama u međuvremenu na području općine Žepče su otkazane.

NE PROPUSTITE
Otkrivena prepiska Matejevih prijatelja: Ima čudnih detalja koji se proučavaju

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime