Lazio je odabrao, Dimitrije Kamenović i definitivno će narednih dana poslije ljekarskih pregleda potpisati ugovor sa italijanskim klubom i donijeće Čukaričkom u kasu novih 3.000.000 eura, pišu italijanski mediji.

Čukarički je prodajom lijevog beka i mladog reprezentativca samo potvrdio da je poslije “večitih” rivala postao treći najozbiljniji klub u zemlji jer je napravio odličan sistem funkcionisanja gdje je konkurentan u takmičenju Superlige jer se stalno bori za izlazak u Evropu, ali i u formiranju mladih igrača, jer ih prodaje u dobre klubove i to za dobar novac.

U poslednjih šest godina, Čukarički je inkasirao, bar prema podacima na “Transfermarktu” koji ne moraju da budu potpuno tačni, pristojnih 18.170.000 eura. Ako se potvrde navodi Italijana da je transfer Kamenovića vrijedan tri miliona eura onda će se izjednačiti rekord kluba koji je ostvaren prodajom Slobodana Tedića u Manchester City, a ako bude 2,5 kao što je objavio “Sportski žurnal”, onda će mladi reprezentativac biti na drugom mjestu zajedno sa transferom Petra Mićina u Udinese. Uz to, Kamenović će ostati do kraja sezone na Banovom brdu.

NE PROPUSTITE
Ovakav bilans nije imao niko: Braco Hadžiosmanović bi rekao - Smail Prevljak nije normalan

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime