Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine navode da bi se cijeli proces mogao implementirati najkasnije u roku od 60 dana.

Trenutno su u toku konsultacije svih nivoa vlasti u području zdravstva, uz koordinaciju Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine koje ima koordinacionu nadležnost u području zdravstva, uz učešće Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH(IDDEEA) kako bi se uspostavio pravni okvir za sistem digitalne potvrde u BiH radi olakšavanja slobodnog kretanja građana tokom pandemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i učinkovitog doprinosa postupnom ukidanju ograničenja uz istodobno ostvarivanje zaštite javnog zdravlja.

“Ovaj proces još nije okončan, ali se realno može očekivati da bi se, nakon utvrđenja pravnog okvira, za sustav za izdavanje COVID pasoša/Zelenog certifikata bh. građanima, isti mogao implementirati na teritoriji cijele države najkasnije u roku od 60 dana” navodi se u odgovoru Ministarstva civilnih poslova BiH.

NE PROPUSTITE
Stanje na cestama u BiH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime