Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji “Pink” Ksenija Vučić je radila u časopisu “Srpska reč”, radiju “Fokus” i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Никола Груевски) i drugih. Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, aktuelnim predsjednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsjednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Obrazovanje i karijera Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu “Darinka Pavlović” u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio “Indeksa”, lista “Srpska reč”, radija “Fokus” i televizije “Studio B”.

Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV “Pink” gde vodi emisiju “Pravac”. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine. Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Kada su je kolege novinari pitali kako je do toga došlo Ksenija je odgovorila da se radilo o spontanoj reakciji. Rama je pričao o javnom pokazivanju orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta. Prvo joj je kazao da bi smjela, a potom i da bi je on lično zaštitio. Detalje razgovora i najave novih intervjua Vučićeva najčešće najavljuje u emisiji “Novo jutro – Dea i Sarapa”.

Svoje lične stavove o mnogim aktuelnim temama iznosi na društvenoj mreži “Tviter” („Twitter“). Nerijetko zbog toga dolazi u sukobe sa liderima opozicije u Srbiji. Tako su mnogi mediji prenijeli prepisku sa Boškom Obradovićem, predsednikom opozicione stranke Dveri. Naime, Obradović je postavio tvit u kome je oštro prokomentarisao nastup Aleksandra Vučića na posebnoj sednici Skupštine Srbije čija je tema bila Kosovo i Metohija.

NE PROPUSTITE
Portparol Međunarodnog aerodroma u Sarajevu : Situacija se popravila

On je, između ostalog, predsjednika Srbije nazvao “Ustavorušiteljem”. Ksenija se, reagujući na to, Obradoviću obratila sa “Poštovani Mozgonemaoče”, te mu poručila da niko nije dužan da mu bilo šta odgovara, a “posebno ne na bolesno-lažna pitanja”.

Ovo je samo jedan od “sukoba” na toj društvenoj mreži, a novinarka se uglavnom raspravlja s opozicijom i neistomišljenicima aktuelne vlasti. Zbog toga je jedni nazivaju uticajnom tvriterašicom, a drugim “tviter portparolkom” bivšeg supruga. Ipak, pojedini mediji su naveli da Ksenija nije baš uvek podržavala sve što Vučić radi. Tako je jedan dnevni list objavio njen tvit o dolasku “Ikee” u Srbiju iz marta 2012. godine, gdje je Vučićeva napisala da „Ikea ne otvara proizvodne pogone, nego robne kuće – ne donosi pare, nego dolazi po naše”.

Privatni život O privatnom životu Ksenije Vučić zna se vrlo malo. To ipak, ne sprečava tabloide u Srbiji da s vremena na vrijeme pišu o njenom braku i razvodu s Aleksandrom Vučićem.

“Misiju” da javnosti razotkrije ko je zaista čovek koji se nalazi na čelu države preuzeo je novinar Predrag Peca Popović, nekadašnji glavni urednik listova “Nacional” i “Pravda”.

U svojim tekstovima, a naročito u knjizi Popović iznosi zanimljive detalje iz privatnog života Aleksandra Vučića i njegovih najbližih. Informacije o kojima on govori u javnosti niko od bližih saradnika, pa ni sam Vučić nikada nije potvrdio niti demantovao. Popović je u nekoliko svojih tekstova, kao nekadašnji blizak saradnik Aleksandra Vučića, naveo da je Ksenija ima vanbračnu ćerku Nevenu koju je rodila 1984. godine, a koju je svom suprugu dugo predstavljala kao svoju sestru.

Nevena je kasnije radila u listu “Pravda” čiji je Popović bio urednik, pa informacije potiču još iz tog perioda. S obzirom na to da Ksenija vrlo rijetko daje intervjue, o tome kako su se upoznali ispričao je Vučić u intervjuu sajtu “Press Online” 2010. godine. Ksenija i Aleksandar su se prvi put sreli 1995. godine kada je ona vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića iz SPO na Radio Indeksu. Nakon toga ga je zamolila da intervju da i “Srpskoj reči”, listu za koga je u to vrijeme takođe radila.

NE PROPUSTITE
Dodik komentarisao incidente u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom i Janji (VIDEO)

On je pristao, pa su nastavili da se viđaju. Kako je Vučić tada ispričao, dugo su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli.

On je dodao da su uvijek jedno drugo zadirkivali ko je učinio prvi korak. Vjenčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu. Vučić je jednom prilikom izjavio da mnogo voli svoju ženu i da “ni zašta na svetu ne bi je mijenjao”. Dodao je da je „naprosto obožava“, da je veoma suzdržana i umjerena, te da ga nikad ne pita gdje ide i kada se vraća.

Godine 2009. Kseniji je postavljena dijagnoza disekcije aorte. Riječ je o poremećaju koji  podrazumeva cepanje krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu i izaziva “lažni” lumen aorte.

Nakon neuspješnih tretmana lijekovima ona je operisana u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima trajala više od deset sati, a četiri dana nije mogla da se probudi iz kome.

Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se uspešno oporavila. S obzirom na uloge koje je obavljao u političkom životu Srbije, brak između Aleksandra i Ksenije Vučić je bio pod stalnom lupom javnosti. Prve sumnje da više nisu zajedno pojavile su se 2011. godine, ali niko od njih, niti ljudi bliskih Vučiću to nije potvrdio niti demantovao.

Dvije godine kasnije su o njegovom vjenčanju sa Tamarom Đukanović, takođe novinarkom koja je radila u Ministarstvu vanjskih poslova, prvo izvijestili voditelji “Mentalnog razgibavanja” sa radija “B92”.

Emisija je nakon toga ukinuta, što je pokrenulo sumnje da je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i definitivno okončao brak sa Ksenijom i ponovo se oženio. Prvu zajedničku fotografiju Vučića i nove supruge objavio je list “Informer”, a Ksenija je na “Tviteru” objavila seriju postova za koje se sumnjalo da imaju veze sa njenim, tada već bivšim suprugom, prenosi Blic.

NE PROPUSTITE
Drama kod komšija: Pripadnici HGSS-a spasili planinara koji se izgubio u snježnom nevremenu

Pažnju beogradskih medija prvukli su tvitovi: “Nikada neću odustati od onoga do čega mi je istinski stalo.”, “Ne diraj me.”,  “Ne kradi moje.”, “Ne ucjenjuj.”,  “Ne potcjenjuj.”, “Ne varaj u igri.”, “Ne služi se prljavštinama”.

Novinarka poslije toga nije u medijima pominjala supruga i nastavila je da drži distancu sa kolegama, ali je njena podrška politici koju vodi Aleksandar Vučić očita s obzirom na postove na društvenim mrežama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime