Dječak iz Srbije zamolio svog predsjednika da urgira kod Dodika da se sredi put u selu kod Trebinja!
Aleksandar Vučić I Milorad Dodik dobili su nov zadatak. Predsjednike dvije zemlje Srbije i Bosne I Hercegovine zamolio je dječak Uroš Stanišić (13) iz Beograda da asfaltiraju put do sela Bioci nadomak Trebinja gdje on godinama unazad čuva stoku i pomaže svojim dedama: Draganu i Branislavu. Ovaj mališan koji je za svaku pohvalu svoj raspust umjesto na moru poput većine svojih vršnjaka provodi tako sto plasti sjeno, čisti štale, tjera goveda i stado na ispašu , čuva konje i sega drva. Uroš je gostovao u Jutarnjem programu na televiziji “Prva” i zamolio svog predsjednika, da mjestanima olakša život u ovom seocetu gdje je odrasla njegova majka i baka, a sada i on.
– Ja godinama idem u moje selo. Tamo jeste težak život, ali je mnogo lijepo. Jedino sto treba da se uradi jeste da se asfaltira šest kilometera puta do sela, pa bih zamolio našeg predsjednika Aleksandra Vučića da porazgovara sa Miloradom Dodikom da se asfaltira put. Ljudi tamo koji voze kola plaćaju veliku štetu jer je loš put. Sve bi bilo lakše da ima asfalt. I ja bih vodio svoje drugare- rekao je Uroš.
Ovaj mališan je pravi primjer kako se čuvaju prave vrjednosti i selo,što je televizija Prva prepoznala i sa njim porazgovarala i o tome šta on sve radi u Biocima dok tamo boravi.
– Sve! Čuvam stoku, pojim stoku, tjeram goveda i konje na pašu. I njih pojim. Meni to nista nije tesko, tako radim vec devet godina. Sreo sam vuka ,lisicu ,zmiju ,srndaca ,divljeg vepra , ali se nisam uplašio – objasnio je on.
Uroš se, po svemu sudeći, ničega ne plaši, pa i da vodeće ljude dvije prijateljske zemlje zamoli da afaltiraju put do ovog lijepog seoceta nadomak Grada Sunca. Da li će njegova molba biti uslišena ostaje nam da vidimo.
NE PROPUSTITE
Šeraniću podnesi ostavku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime