Majka desetogodišnjeg dječaka optužena je za ubistvo sina nožem, čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi.

Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi u okolini Pariza optužena je u nedjelju za hotimično ubojstvo i smještena u pritvor, piše Hina.

33-godišnja žena se “nije izjasnila o događajima” i “izbjegavala” je govoriti o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u saopćenju glavna tužiteljica Meuksa, Laurin Pejrefit (Laureline Peyrefitte).

Istražioci su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje “ozbiljne indicije o ubistvu njenog djeteta” koje se najvjerojatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužilaštvo.

Majka je “zatim stavila tijelo u putnu torbu i odnijela ga u kontejner za šutu, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće – rekla je Pejrefit.

Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je navečer došao s posla, otac je u srijedu navečer odmah obavijestio policiju o nestanku supruge i njihog sina. Porodica se nekoliko sedmica ranije doselila u Feriers-en-Bri, miran gradić istočno od Pariza.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su sudjelovali vatrogasci, policajci sa psima i riječna policija uz pomoć bespilotnih letjelica. Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dječakova tijela sklupčanog u putnoj torbi na točkićima, stotinjak metara od kuće.

Obdukcija je pokazala da je “ubijen hladnim oružjem, možda nožem“, navodi državno tužilaštvo.

Dječak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u prsa. Majka je uhapšena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mjesta ubistva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji se još mora analizirati. Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko vještačenje.

NE PROPUSTITE
Opća bolnica počela analizu PCR testova na koronu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime