Upravni odbor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH donio je odluku o objavljivanju javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Javni poziv obuhvata i program profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2021. godini.

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 2.850.000 KM, a novac je raspoređen na dva LOT-a prema oblastima na koje se programi odnose, to jeste shodno projektnim ciljevima i aktivnostima te potrebama osoba s invaliditetom.

Javni pozivi bit će objavljeni u četvrtak 19. augusta.

“Donesena je i odluka o objavljivanju javnog poziva za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2021. godini. Predmet javnog poziva je raspodjela sredstava Fonda u ukupnom iznosu od 2.660.000 KM za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom. Osnovni iznos novčanog stimulansa koji se dodjeljuje po jednoj novozaposlenoj osobi s invaliditetom je 6.000 KM, a najveći mogući iznos koji se može dodijeliti po jednoj osobi je 13.500 KM, u zavisnosti od procenta invalidnosti i perioda zapošljavanja. Ovime će biti omogućeno dodatno zapošljavanje 250 osoba s invaliditetom”, poručeno je sa sjednice Upravnog odbora Fonda.

NE PROPUSTITE
Brent košta 86 dolara: Cijene nafte porasle od početka godine DESET ODSTO

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime