Okružno tužilaštvo u Doboju je okončalo istragu protiv Perice Simčevića iz Bosanskog Šamca te ga je optužilo da je hicem iz pištolja ubio Marka Radoša, vlasnika modričkog kafića Colosseum.

Prema optužnici, on se tereti da je zločin počinio u noći između 24. i 25. jula, a osim za ubistvo, optužen je i za nanošenje povreda te nedozvoljeno držanje oružja. Svemu je prethodila njegova rasprava s O. E, a zatim i verbalni sukob sa Ć. N.

– Simčević je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed teškog pijanstva, 2,98 promila alkohola u krvi. On je otišao do ulaza u šank, gdje je došlo do naguravanja između njega i Ć. N, da bi u jednom momentu optuženi okrenuo leđa Ć. N. te iz platnene torbice s remnikom, koju je donio sa sobom tokom dolaska u ugostiteljski objekat, izvadio pištolj s naknadno ugrađenim kompenzatorom trzaja i gumenom oblogom rukohvata. Pištolj je neovlašteno nosio sa sobom, odnosno za njega nije imao oružni list, stoji u optužnom aktu.

Kako se dodaje, pištoljem u desnoj ruci okreće se prema Ć. N. i kreće prema njemu s ispruženom desnom rukom u kojoj drži pištolj usmjeren prema glavi Ć. N. repetirajući ga.

– S cijevi pištolja udara Ć. N. u glavu, nanijevši mu povredu u vidu oguljotine kože, odnosno laku povredu. Tada dolazi do naguravanja između više lica, a prilazi im Marko Radoš. Dok je razmak između cijevi pištolja i tijela Radoša iznosio najviše 15 do 20 centimetara, ispaljuje jedan metak koji pogađa Radoša u prednju desnu stranu grudnog koša, nanijevši mu prostrelnu ranu, usljed čega je Radoš podlegao na licu mjesta.

NE PROPUSTITE
Razlog nije testiranje: Opet gužva ispred Instituta za javno zdravstvo RS (FOTO)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime