Tokom noći se očekuje prestanak padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini i na jugozapadu umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Han Pijesa i Čemerno minus sedam, Mrakovica minus pet, Sokolac minus četiri, Sarajevo i Drinić minus tri, Gacko, Bihać i Bugojno minus dva, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Rudo, Srbac, Foča, Tuzla, Zenica i Livno minus jedan, Višegrad, Zvornik, Prijedor, Ribnik nula, Banjaluka, Novi Grad i Doboj jedan, Bileća tri, Trebinje, Mostar šest stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku jutros je izmjereno 22 centimetra snijega, Driniću 20, Čemernu 18, Zvorniku 15, Foči 11, Mrkonjić Gradu, Rudom devet, Sokocu šest, Bijeljini četiri centimetra,

Stanje na putevima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega na kolovozu i poledice, a putevi su ponegdje zasnježeni i u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina – Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-LJubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići”, na dionici Lamovita-Ivanjska, te na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/ – Vrhovi.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka -entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu “Ugar”, na dionici magistralnog pravca Banjaluka – Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, kao i na dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

NE PROPUSTITE
Ponovo obavezne maske za putnike u javnom prijevozu u KS

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima Kotor Varoš – Banjaluka – auto-put – granični prelaz Gradiška, granični prelaz Deleuša – Gacko – Nevesinje -entitetska granica Velagić i granični prelaz Vardište – entitetska granica Novo Goražde – entitetska granica Ustikolina-Gacko.

U FBiH zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime