Foto: Facebook

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić smatra da je očigledno da se moraju prebrojati svi glasovi sa svih glasačkih mjesta u Mostaru, ali i da je potrebno ponovo prebrojati glasove sa Lokalnih izbora u ostatku naše zemlje.

On se oglasio putem Facebooka i u svom postu rekao da do sada prebrojani glasovi sa malog broja glasačkih mjesta jasno ukazuju da su nepravilnosti sveprisutne i da su ih počinili mnogi akteri u izbornom procesu.

“Pitanje je ko ima povjerenje ovog društva da bismo mogli povjerovati konačnom rezultatu ovog prebrojavanja”, objavio je Hadžikadić na svom Facebook profilu.

Čak i nakon prebrojavanja, ističe Hadžikadić, moramo biti svjesni činjenice da sve nepravilnosti izbornog procesa neće biti otkrivene.

“Da napomenem samo neke: upitni birački spiskovi, neovlašteni pregledi ličnih karata glasača i kopiranje njihovog JMBG-a prije ulaska na biračko mjesto, bugarski voz, manipulacija sa članovima biračkih odbora, kupovina glasova, glasanje mrtvih i pravljenje glasačkih listića nevažećim”, ističe Hadžikadić.

Po njegovom mišljenju, jedino rješenje je elektronsko glasanje.

Očigledno je da se moraju prebrojati svi glasovi sa svih glasačkih mjesta u Mostaru. Do sada prebrojani glasovi sa malog…

Objavljuje Mirsad HadžikadićSrijeda, 13. siječnja 2021.

NE PROPUSTITE
Iz SDA se oglasili oštrim saopćenjem povodom incidenta sa migrantima i sveopšte migrantske krize

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime