Pritvorenik i policajac pronađeni su mrtvi jutros u Centralnom zatvoru. Prema nezvaničnim informacijama, navodno je riječ o zatvoreniku Z.S. (44), koji je bio član klana Amerika, i zatvorskom čuvaru čiji identitet za sada nije poznat.

Z.S. koji je jutros pronađen mrtav, uhapšen je 2017. godine u velikoj akciji policije i BIA, sa još tri pripadnika ozloglašenog klana “Amerika”, međunarodne kriminalne grupe koja je krajem prošlog vijeka važila za najjaču na ovim prostorima.

Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac bio je glavni egzekutor klana “Amerika” čiji su članovi uglavnom bili Crnogorci obučavani u Americi.

Priča o Raičevićima zapravo je priča o usponu ovog klana. Navodno, sve kriminalne aktivnosti, koje je do tada radio Sreten Jocić (Joca Amsterdam), preuzeo je na sebe Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac. On je oko sebe okupio desetak kriminalaca, mahom iz Crne Gore.

Policijska operativna saznanja govore da je Raičević organizator, a u nekim slučajevima i neposredni izvršilac mnogih ubistava u Beogradu. Pored likvidacije Dragana Radišića 1996. godine, na navodnom spisku žrtava “Amerike”, iza kojih stoji Voja Amerikanac je i Zoran Stevanović, zvani Kiri, iste godine 1996.

Još dvije smrti vezuju se za Raičevićevo ime – Radeta Ćaldovića i Maje Pavić. Oni su likvidirani 17. februara 1997. u Francuskoj ulici, u centru Beograda.

Veselin Raičević Meda je nakon nestanka (pretpostavlja se i smrti) brata Vojislava bio jedan od najznačajnijih lidera klana. Nakon Vojinog nestanka, Meda je, prema policijskim saznanjima, bio označen kao naručilac niza ubistava tokom krvavih devedesetih godina.

NE PROPUSTITE
U BiH 1.030 pozitivnih na koronavirus, preminulo 29 osoba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime