“Politički aranžman mora biti unutra ono što se mi dogovorimo. Dejtonski sporazum gotovo i ne postoji jer je on uništen od intervencija međunarodne zajednice i u tom pogledu mi moramo doći do jednog novog dogovora koji može stabilizirati BiH u narednih nekoliko decenija”, kaže član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

“Blokirati to što je usvojeno kao rješenje i ne poštovati to i tražiti nove razgovore i dogovore, to onda nije dijalog”, kaže član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Na kraju će se to završiti, a vidjećemo kad će se završtiti, to ne zavisi od mene niti je u mojim rukama, završiće se konstatacijom da smo džaba gubili vrijeme i energiju”, kaže predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Po svemu sudeći, politički i ekonomski benefiti pripali su turskom predsjedniku, smatra Ranko Mavrak. Tako se pokazalo da s Erdoganom svi rado razgovaraju i svi ga u Bosni i Hercegovini slušaju, iako on nije ništa novo obećao. A vješto je”, kaže Mavrak, “izbjegao miješanje u unutrašnju politiku BiH.

“Situacija u Bosni i Hercegovini je dovoljno komplikovana da se on njome na pojavnom nivou ne treba baviti – je li se bavio iza zatvorenih vrata sa članovima Predsjedništva to ne znamo, no i ako jeste to očigledno nije dalo spektakularne rezulate”, objašnjava novinar Ranko Mavrak.

 

NE PROPUSTITE
Pavlović nije ispoštovao Dodikov rok

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime