Slućajk B. K. (56) iz okoline Ivanjice, koja je u septembru prošle godine optužila svog bratanca starog svega 14 godina za silovanje dobio je svoj pravosudni epilog.

Više tužilaštvo u Čačku našlo je da ima pokazatelja da je dječak zaista, kako se to kaže, osnovano sumnjiv, ali neće se upuštati u njegovo krivično gonjenje jer je u vrijeme kada se događaj zbio imao manje od 14 godina, pa ne može odgovarati za nedjelo.

Mještanka ivanjičkog sela prijavila je prošle godine da ju je bratanac silovao, kao i da je napastvovao i njenu ovcu koja je poslije lipsala.

Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke.

– Dan uoči silovanja imala sam proliv i cjeli dan sam ležala. Popila sam antibiotik, ali mi đavo nije dao mira, pa sam sljedećeg dana išla po pečurke. Kada sam krenula, on je bio s mojim mužem kod traktora, ali sam u jednom momentu vidjela da je krenuo za mnom. Govorila sam mu: “Vrati se, majmune, zvaću muža!”, ali nije htio.

U džepu je imao kanape kojim se vežu bale sijena. Kod neke šljive sam ga gađala štapom i onda me je zaskočio s leđa, uhvatio me je za ruke i u kanalu me oborio. Zbacio mi je čizme i vezao mi ruke. Svukao mi je trenerku i veš i silovao me. Nisam imala snage da se borim s njim, da li od umora ili bolesti. Imao je snagu kao mladić od 20 godina, a ja sam sitna i mršava. Kumila sam da me pusti, govorila da ću mu dati bombone i pare, ali me nije puštao – ispričala je žena prijavljujući rođaka.

NE PROPUSTITE
Video/Medvjed trči po putu u Karanovcu

Dječak se, prema njenim riječima, sat vremena iživljavao nad njom.

– Vukao me je kroz kanal. Dva puta me je silovao, dok me je držao za gušu. Onda je rekao: “Nisam svr*io. Idemo kući kod mene da nastavimo.” Zaprijetio mi je da nikom o ovome ne pričam. Poslije je pobjegao. Doživjela sam istu bol kao kada sam izgubila kćerku od 21 godinu – rekla je B. K. Molila je napasnika da ostane živa zbog kćerke i tri unuke.

– Jahao nam je ovce, a jednom sam ga zatekla u našoj štali kako nam siluje ovcu koja je poslije lipsala! Sve sam ispričala mužu, ali on nije htio da se zamjera bratu! Policija mi je rekla: “Ih, velika stvar što jaše ovce”. Obraćala sam se socijalnoj radnici i zvala direktora škole, gdje je radio svašta. Međutim, nastavnici su rekli da će “riješiti problem”, a on ne zna ni da se potpiše – navela je u prijavi, tvrdeći da je sve kulminiralo kada je počeo da joj ulazi u kuću i prevrće po vešu.

Čačansko pravosuđe je obustavilo postupak protiv dječaka, jer u junu 2020. godine nije imao navršenih 14 godina.

– Više javno tužilaštvo osumnjičilo je dječaka da je izvršio krivično djelo. Vještačenje tragova na mjestu gdje se silovanje dogodilo i garderobe, koje je rađeno u Beogradu, ukazuje na to – izjavio je za punomoćnik B.K., advokat Zoran St. Marković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime