Jutro je hladno sa mrazom. Na istoku i u centralnim predjelima oblačno, u ostalim krajevima vedro. Po kotlinama i oko rijeka povremeno će biti magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Na jugu će biti sunčano i toplije. Magla će se ponegdje zadržati i tokom dana uz hladnije vrijeme.

Duvaće slab sjeverni vjetar, u Hercegovini slaba bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća nesmetano, zbog niske temperature vozačima se skreće pažnja na poledicu, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica – Podgrab i Ukrina – Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-LJubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići” i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu “Ugar”.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka – Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, kao i na dionici Šipovo – entitetska granica /Novo Selo/.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu, dionica Banjaluka-Stari Majdan 2, zbog radova.

NE PROPUSTITE
Upozorenje iz BIHAMK-a: Zbog niskih jutarnjih temperatura može se očekivati poledica

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Vardište – entitetska granica Novo Goražde – entitetska granica Ustikolina – Gacko, na dionici entitetska granica Stanić Rijeka – entitetska granica Karuše, te na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka – auto-put – Banjaluka – Sim Impeks.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Livno-Šuica vozači se upozoravaju na izlazak divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelima “Crnaja” i “Skela” na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime