Ponosno je istakla da se u čast ovog praznika viore trobojke u svim opštinama i gradovima, na kućama i na instistucijama.

– Identitet Srpske, čiji je dio 9. januar, ukorijenjen je duboko u ovim krajevima. Mi ne obilježavamo ovaj dan da bismo nekoga provocirali – istakla je ona i izrazila zahvalnost onima koji su svoje živote ugradili u temelje stvaranja Republike Srpske.

Ponosna je, dodaje, na ono što je postignuto u posljednjih trideset godina.

– Uprkos teškim okolnostima, kojih je bilo mnogo, a koje su i minulu godinu obilježile, pored pandemije virusa korona, mi smo nastavili putem razvoja. Za naš dalji razvoj neophodan nam je mir – rekla je Cvijanovićeva i podsjetila na niz opstrukcija sa kojima se Srpska suočava.

– Mi govorimo jezikom Ustava BiH, kojim znamo šta nam pripada i jezikom demokratije. Legalisti smo. U multietničkim državama, ključ sloge je dijalog, a toga nema u BiH, za šta krivac nije Srpska – smatra ona.

Ohrabrenje je, dodaje ona, to što okruženje shvata šta su stvarni problemi u BiH.

– Nažalost, oni koji to shvataju su iznapadani, i to prvenstveno od strane političkog Sarajeva. To je smišljeno da bi se obeshrabrio onaj koji želi da vidi stvarnu sliku u BiH – poručila je on.

Država, koja je u rukama drugih, navodi, ne može biti uspješna. Ključ za stabilnost je, prema njenim riječima, u rukama domaćih političara.

– Mi smo, živjeći u destimulativnom okruženju u BiH, shvatili koliko je važno očuvati jedinstvo institucija – poručila je Cvijanovićeva.

Republika Srpska je, dodaje, prošla trnovit put, ali je, kaže, savladala mnoge prepreke i vjeruje da će tako biti u budućnosti.

– Generacijama koje dolaze, želimo da ostavimo mirnu i stabilnu Srpsku u kojoj će moći da grade svoju, ali i budućnost svojih porodica – rekla je ona i dodala da nas je vrijeme naučilo da trebamo vjerovati u Srpsku.

NE PROPUSTITE
Bh. građani okupili se u Njujorku u znak podrške BiH

– Živjela Republika Srpska – poručila je Cvijanovićeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime