Završena je peta redovna sjednica, posljednja pred ljetnu pauzu, na kojoj je, između ostalog, jednoglasno donesena Odluka o subvenciji mjesečnih karata za penzionere koja podrazumijeva da od 1. avgusta ova populacija ima za 20 odsto povoljniji javni prevoz.

Ovo zasjedanje je za razliku od prethodnih održano u jednom danu, što predstavlja iznimku u odnosu na dosadašnju praksu aktuelnog saziva. Zbog nesuglasica sjednice su znale trajati danima.

Komentarišući odluku o subvenciji karata za penzionere gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da ona predstavlja prvi korak.

To će nam omogućiti da napravimo prvi korak prema realizaciji našeg obećanja da svaki penzioner dobije potpuno besplatan javni prevoz”, kazao je  Stanivuković.

Od odluka koje su donesene na današnjem zasjedanju su i odluke o dodjeli subvencija za ugostiteljski sektor u iznosu od 600.000 KM, te 100.000 KM za opremanje kabineta praktične nastave u srednjim stručnim školama.

Na dnevnom redu sjednice bili su i izvještaji o poslovanju u prošloj godini i programi poslovanja za ovu godinu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, SC “Borik“ i “Eko toplana“, koje su odbornici usvojili.

Grad će ove godine da se pobratimi sa nekoliko gradova, a danas je usvojena Odluka o potpisivanju sporazuma sa Nižnjim Novgorodom.

Uz ovaj ruski grad, saradnja će biti ozvaničena, kako je rekao gradonačelnik – i sa Budvom i još nekim gradovima u Crnoj Gori, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj i Italiji.

Više tačaka o dodjeli poslovnih prostora u zakup pod posebnim uslovima dobilo je podršku odbornika, kao i regulacionih planova važnih za donošenje investicija u grad.

Izmjenom odluke o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima, koja je podržana danas, predloženo je da republičke ustanove koje imaju velike budžete, ne dobijaju poslovne prostore pod posebnim uslovima.

NE PROPUSTITE
Upozorenje- Prevaranti u Krajini- Prikupljaju novac za "Ispuni mi želju"

Podržan je i izvještaj o realizaciji programa Skupštine grada Banjaluke u prošloj godini.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kazao je da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor direktora Banskog dvora, o čemu je danas i donesena odluka, s obzirom na to da sadašnjem direktoru ove ustanove ističe mandat.

Tokom zasjednja, na jedan izuzetno korektan način pohvalili smo rad direktora SC “Borik“. Kao ustanova, iz godine u godinu postiže odlične rezultate. Znamo koliko je ova pandemija poremetila i sport, ali to se ne vidi na funkcionisanju dvorane Borik koja je zadržala kvalitet”, ocijenio je Ilić.

Najavio je da slijedi ljetna pauza i da će naredno zasjedanje Skupštine grada biti u septembru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime