Molim vas – sve vas koji ste u SAD-u, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst “GO MIR” i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo za mir u BiH na adrese Predsjednika SAD-a Joe Biden-a i svim senatorima i kongresmenima u vašem području.

Ovo je poruka koju je na svom Facebooku objavila Amra Šabić el Rejes, profesorica Univerziteta Columbia u Njujorku a koja je na ovaj način pozvala sve Bosance i Hercegovce koji žive u SAD da se probude.

– Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst “GO MIR” na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslano automatski već 10.150 pisama!

Spriječite rat u BiH ovakvim mirnim putem:

1. na 50409 pošaljite “GO MIR”;

2. pratite dalje upute i dobit ćete na kraju potvrdu kome su pisma poslana i koliko ih je do sada poslano Predsjedniku Bidenu i američkim politicarima.

Samo naprijed narode vi koji živite u SAD-u! Kad pošaljete postavite u komentarima koliko je pisama poslano kada ste vi poslali tekst – poručila je profesorica porijeklom iz Bihaća.

Objava profesorice ŠAbić el Rejes

NE PROPUSTITE
Rusija pokreće vojnu vježbu s više od 10.000 vojnika u blizini ukrajinske granice

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime