Espreso

Savez komunističke omladine Jugoslavije juče je tražio brzu reakciju nadležnih povodom, kako su napisali, sramnog čina i krivičnog djela koje je počinio takozvani „strani investitor“, američki neonacista, saveznik „Nacionalne odbrane Levijatan“ i drugih srpskih ultradesničarskih organizacija Robert Rundo koji je nedavno učestvovao u skrnavljenju Gorbnice narodnih heroja na Kalemegdanu.

Povodom ovog slučaja, SKOJ je priložio odgovarajuće dokaze u vidu fotografija, na kojima se vidi kako američki neonacisa Robert Rundo učestvuje u skrnavljenju Grobnice.

Zbog ovoga, ekipa Espresa uputila se ka lokaciji gdje počivaju partizanski heroji: Ivan Milutinović, Đuro Đaković, Ivo Lola Ribar i Moša Pijade i prenosi informacije i forografije koje je prikupila na licu mjesta.

Ono što se moglo primijetiti jeste poruka koju su počinioci ovoga puta ostavili, a ona glasi:

“DOŠLO JE VREME ZA ISELJENJE (NIJE LEVIJATAN)”

Također, pored natpisa, sve biste imale su oštećenja u predjelu očiju. Ali na koji način i sa kojom simbolikom je sve to urađeno?

Počinioci su crvenom bojom oštetili predio oko očiju narodnih heroja, koja sasvim sigurno može asocirati na poteklu krv iz monstruouzno i mučenički iskopanih očiju.

NE PROPUSTITE
Ljiljana Stanišić: Mnogima nije mjesto u medijima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime