Na zvaničnoj stranici grupe na Fejsbuku osvanuo je post koji je potvrdio tužne vesti.

“Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati…”

-Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski – piše u objavi.

Inače, svojevremeno, članovi grupe govorili su o tome kako je nastalo ime “Parni valjak”. Husein Hasanefendić Hus, koji je i autor velikog broja hitova ove grupe otkrio je kako je grupa nastala:

– Duga je to priča i toliko puta pričana da je više ne mogu ni prepričati bez ponavljanja. Nema kratke verzije a za dugu treba knjiga. Uglavnom počelo je 1975. susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa Grupom 220. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu. Takva su imena bila u modi u ono vrijeme iako smo se mi nazvali po pjesmi „Ja sam parni valjak“ koju sam napisao još u Grupi 220, a bila je prva koju je novi bend uvježbavao i kasnije snimio kao prvi singl – rekao je Hus.

– Mislim da je prelomnica u karijeri bila objavljivanje albuma „Gradske priče“ sa pjesmom „Stranica dnevnika“. Ona je bila veliki hit i odjednom su dvorane pjevale sa nama. Fantastičan osjećaj i signal da si uspio. Samo pravi je podvig u opstajanju – rekao je Hus prije nekoliko godina za domaće medije, prenosi Blic.

NE PROPUSTITE
Sušić: Moja reprezentacija BiH se mogla nositi sa Hrvatskom

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime