“Idemo sa paketom u narednih mjesec dana da u budžetu RS za 2022. godinu kreiramo olakšice koji treba da budu indikator rasta plata. Za bolji život, ostanak i opstanak. Ne bih da govorim o ciframa, znate da ih sanjam”, rekao je Višković na konferenciji “Izazovi i budućnost poslovanja” u Banskom Dvoru u Banjaluci.

On je naglasio da je fokus RS na domaćim privrednicima i ljudima koji žele ovdje da ostanu.

Višković je istakao da su i poslodavci dali veliki doprinos na tom planu što je bilo vidljivo i prilikom većeg punjenja republičkog budžeta.

“Moramo stvoriti budućnost da u ovom izazovnom vremenu iskoristimo priliku i dovedemo multinacionalne kompanije u Republiku Srpsku. Međutim, lično sam fokusiran na domaće privrednike, njihov ostanak i napredak u Republici Srpskoj, jer nas niko ne može razumjeti kako mi sebe razumijemo”, rekao je Višković.

On je dodao da će Vlada ostati partner poslodavcima i sindikatima u Republici Srpskoj kako bi donosili kvalitetne i za sve najbolje moguće mjere.

“Hvala vam za sve, a ekonomski pokazatelji Republike Srpske govore da smo na dobrom putu”, ocijenio je Višković i priznao bi bilo mnogo teže voditi Vladu bez pomoći i partnerske saradnje sa ovdašnjim privrednicima koji nose ekonomski razvoj Srpske.

On je ponovio da je zajednički cilj Vlade i poslovne zajednice Srpske ekonomsko očuvanje Srpske uprkos problemima koje je donijela pandemija virusa korona.

“Svi smo na tom planu pokazali da se dobro snalazimo u kriznim situacijama. Ako pogledamo godinu iza, možemo da konstatujemo da je između Vlade i poslovne zajednice postojalo povjerenje, da je ispoštovano da se masovno ne otpuštaju radnici kao što je bio slučaj u mnogo jačim ekonomijama. Zajedno smo, i u skladu s mogućnostima, to pitanje rješavali i rješavaćemo pomažući jedni drugima zarad rasta ekonomije Srpske, ličnih primanja zaposlenih i slično”, rekao je Višković.

NE PROPUSTITE
Prvi put u istoriji: Fond PIO PENZIJU ISPLATIO IZ DOPRINOSA

U Banskom dvoru danas se održava poslovna konferencija pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja” u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske. Na konferenciji prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Srpske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime