Policijski službenici Policijske uprave Gradiška identifikovali su i uhapsili osobu inicijala B.M. iz Bosanske Gradiške, za koji postoji sumnja da je počinila krivično djelo ,,Teška krađa“.

Policijskoj stanici Gradiška, 8. augusta oko 11.20 sati, prijavljeno je da je sa šanka iz unutrašnjeg dijela bazena u Bosanskoj Gradišci, nepoznata osoba ukrala kutiju za skupljanje humanitarne pomoći za liječenje sugrađanina u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca.

Operativnim radom policijskih službenika, identifikovan je i uhapšen B.M. koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Teška krađa” na način da je isti došao do kapije bazena, preskočio metalnu ogradu i ušao u unutrašnji prostor bazena, te sa šanka otuđio kutiju namijenjenu za prikupljanje dobrovoljnih priloga sa neutvrđenom količinom novca.

Kako navode iz policije, osoba B.M. je u prethodnom periodu izvršilo i dva krivična djela “Krađe” i to bicikla i patika.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banje Luka, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

NE PROPUSTITE
Navijači vrijeđali igrača, Sari im očitao bukvicu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime