Predsjednik Udruženja Jovan Radovanović rekao je Srni da većina roditelja članova udruženja nije zaposlena i da 70 odsto njih nije u mogućnosti da mališanima kupi paketiće.

Radovanović je naglasio da je akcija prikupljanja paketića počela krajem novembra i da im je pomogla humanitarna organizacija “Adra” iz NJemačke koja je obezbijedila najviše, 250 paketića.

On je dodao da su akciju pomogli i Centar muzičkih instrumenata i studijske opreme “Artist” iz Banjaluke, predsjednik Skuštine grada Banjaluka Mladen Ilić i član Udruženja “Četiri plus” Sandra Špirić.

“LJudi iz Republike Srpske koji rade u Austriji prikupili su sredstva za 120 paketića koje su nam i uručili juče”, istakao je Radovanović, naglasivši dugogodišnju saradnju sa Mirjanom Jotanović iz Austrije.

Podjela paketića, koja je počela krajem decembra, još traje.

On je rekao da je Udruženje organizovalo predstavu u gradskom pozorištu “Jazavac” 27. decembra, kada je podijeljeno oko 200 paketića.

Radovanović je rekao da je u narednih 10 do 15 dana planirana podjela oko 40 paketića mališanima u Bronzanom Majdanu, a u narednih sedam dana oko 20 paketića i za mališane u Aginom Selu.

“Ove sedmice planiran je obilazak porodice Galešić u selu Imljani koji imaju sedmoro djece. Najmlađe je jednogodišnja beba, a najstarije učenik devetog razreda”, rekao je Radovanović i dodao da će porodici biti uručeni paketići za mališane i porodični paketi.

Radovanović je rekao da je u narednom periodu planiran obilazak porodica članova Udruženja i podjela porodičnih paketa.

On je podsjetio da su članovi Udruženje više od 800 porodica sa četvoro i više djece i istakao da je ove godine njihov broj porastao za 20 novih članova.

On je zahvalio ljudima dobrog srca koji su pomogli da obraduju najmlađe članove Udruženja, kao i prethodnih 14 godina.

NE PROPUSTITE
Neda Ukraden i Petar Grašo stigli u Banjaluku: Dočekao ih gradonačelnik ali i brojni obožavaoci (FOTO, VIDEO)

“Cilj nam je bio da za svako dijete u Udruženju bude obezbijeđen paketić”, rekao je Radovanović i pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu ovu akciju i u godinama koje slijede.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime