Emina (rođ. Perva) Ćatić iz Konjica preminula je danas u 41. godini života, potvrdili su iz Medžlisa Islamske zajednice Konjic.

Emina je supruga Osmana Ćatića, načelnika općine Konjic i donedavnog šefa Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Iza nje su, pored supruga, ostali ostali sinovi Kenan i Kan, neutješni majka Šehida, babo Osman, sestre Nermina, Mahira, Aida i drugi.

Prema informacijama iz izvora bliskih porodici i prijateljima Emine Ćatić, ona je preminula od posljedica koronavirusa. Već neko vrijeme je vodila svoju najtežu životnu bitku, uz nastojanja supruga, porodice, prijatelja da joj na svaki način pomognu.

Neslužbeno, Emina se i ranije suočavala sa stanovitim zdravstvenim problemima, a nema zvaničnih informacija koliko je to otežalo njezino zdravstveno stanje.

Dženaza Emini Ćatić bit će obavljena sutra poslije ikindija-namaza ispred Repovačke džamije u Konjicu, a ukop na mezarju Musala u Konjicu.

Od Emine Ćatić danas se emotivno oprašta cijeli Konjic, porodica, komšije, prijatelji. Svi koji su je poznavali, imaju samo riječi hvale za ovu mladu ženu, majku, kćerku.

NE PROPUSTITE
Vlada TK osigurala 593.530 KM za pomoć ugostiteljima i hotelijerima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime