Njegovo tijelo pronašle su komšije u utorak, 11. januara, kojima je bilo sumnjivo što Cvijetin, koji je živio sam, ne izlazi iz kuće. Cvijetin je stanovao u novoizgrađenom manjem objektu u dnu dvorišta, pošto mu je prije devet godina izgorjela kuća, koju nije uspio da obnovi, iako je podigao temelje.

Novi objekat je spolja potpuno neoštećen, a izgorjela je unutrašnjost prostorije u kojoj je nađen mrtav na krevetu. Pretpostavlja se da je zaspao sa cigaretom, jer je bio strastveni pušač, i da je to zapalilo sobu, iz koje vatra nije probila kroz prozore, vrata ili krov, tako da niko u komšiluku nije uočio požar, prenosi Blic.

– Bio je takav da ga ne drži mjesto, pa nam je bilo neobično što mu je auto nepomjeren stajao ispred kuće, a nije bilo ni dima iz odžaka koji bi svjedočio da loži vatru, iako je vrlo hladno. U kući nije imao struju, i kad smo komšija i ja mobilnim telefonom osvijetlili njegov mračni stan, zatekli smo jeziv prizor – priča komšinica Snežana Brankov.

Cvijetin je početkom 2013. godine doživio dvostruku tragediju. Prvog januara te godine je sahranio majku, a odmah potom, u noći između 1. i 2. januara, od zapaljenog dimnjaka izgorjela mu je porodična kuća.

– Posljednjih godina radio je u inostranstvu, u Njemačkoj i Slovačkoj, i rijetko je dolazio kući, gdje se kratko zadržavao. Sad je došao za Božić i bio na proslavi Badnje večeri. Objekat u kojem je izgorio napravio je kao privremeni smještaj dok ne podigne kuću koja je izgorjela, a to mu se nije dalo, iako je bio odličan majstor za građevinske poslove – rekla je komšinica.

NE PROPUSTITE
Preminuo njemački glumac Hardy Kruger, prepoznatljiv po ulozi u filmu "Bitka na Neretvi"

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime