NOVAK DJOKOVIC (SRB) TENNIS - THE US OPEN 2021 - USTA BILLIE JEAN KING TENNIS CENTRE - FLUSHING MEADOWS - NEW YORK CITY - NEW YORK - USA - ATP - WTA - ITF - GRAND SLAM - OPEN - 2021 © TENNIS PHOTO NETWORK

Sudac Entoni Keli (Anthony Kelly) odlučio je da najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića puste i da mu vrate vizu.

Sudac Keli presudio je kako bi Đoković u roku od 30 minuta trebao biti pušten iz imigracijskog pritvora, kako bi mu trebali poništiti odluku o oduzimanju vize i kako bi australska vlada trebala platiti sve troškove!

Keli je istakao da su argumenti australskih vlasti ništavni.

Đoković je danima bio smješten u hotelu za migrante nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju.

Međutim, advokat Vlade Australije je zaprijetio da još uvijek postoji šansa da se ponovo ukine viza Đokoviću i da on ne zaigra na Australian Openu.

Nakon što je sudija izrekao svoju presudu, Kristofer Tran (Christopher Tran), advokat savezne vlade, rekao je da će vlada postupiti po toj odluci, ali da će ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja razmotriti “da li da izvrši lično ovlaštenje otkazivanje.”

Kao odgovor, sudija Keli je jasno stavio do znanja da želi biti obaviješten ako se pravni proces oduži.

– U potpunosti sam riješio zahtjeve koji se traže u ovom postupku i ovaj postupak je završen. Bit će izuzetno teško za bilo koga od sada do sljedećeg ponedjeljka, da tako kažem, da se ubrza (ako postoji još jedan zahtjev).

Sada ako budem pozvan u kratkom roku da se pozabavim još jednom privremenom zabranom za rješavanje ponašanja drugog ministra ili prijetnje ponašanja, uključujući i delegata, ovaj sud je ima puno pravo da bude informisan – kazao je sudac Keli, između ostalog.

Keli je također potvrdio da da je Đoković deportovan, ne bi mu bio dozvoljen povratak naredne 3 godine.

NE PROPUSTITE
Grad podržava pronatalitetnu politiku: U 2021. godini rođeno 60 beba više nego prethodne

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime