Od 24. januara, nevakcinisanim zaposlenima ili onima koji nisu podnijeli dokaz o vakcinaciji biće potrebni negativni testovi na kovid da bi ušli na radna mjesta kompanije Epl, navodi se u izvještaju.

The Verge piše da nije najjasnije da li se zahtjev testiranja odnosi i na korporaciju ili na zaposlene u maloprodaji, prenosi Biznis Telegraf.

– Zbog slabljenja efikasnosti primarne serije vakcina protiv kovida i pojave visoko prenosivih varijanti kao što je Omikron, dopunska vakcina je sada dio praćenja vaše vakcinacije protiv kovid-19 radi zaštite od teških bolest – piše u mejlu zaposlenima u koji je The Verge imao uvid.

Mnoge kompanije u SAD uvode stroža pravila oko mjera protiv korone, kao što je vakcinacija ili odlaganje planova za povratak u kancelariju, jer varijanta omirkon povećava infekcije širom zemlje.

Ove nedjelje, i Meta je naložila vakcinaciju protiv korone za sve radnike koji se vraćaju u kancelarije. Takođe je odloženo ponovno otvaranje američkih kancelarija za 28. mart.

Gugl je u petak saopštio da privremeno nalaže nedjeljne testove za ljude koji ulaze u kancelarije u SAD. I Amazon je ponudio svojim američkim radnicima u magacinima 40 dolara ako prime dopunsku vakcinu.

NE PROPUSTITE
NAJVIŠE OD POČETKA PANDEMIJE U Njemačkoj ponovo rekordan broj novozaraženih

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime