Endru takođe više neće koristiti titulu “Njegovo kraljevsko visočanstvo” u bilo kom zvaničnom svojstvu, rekao je kraljevski izvor za “CNN” u četvrtak.

“Uz kraljičino odobrenje i saglasnost, vojna veza i kraljevsko pokroviteljstvo vojvode od Jorka vraćeni su kraljici. Vojvoda od Jorka neće preuzimati nikakve javne dužnosti i brani će se u ovom slučaju kao privatni građanin”, saopštila je palata.

Kraljevski izvor je takođe rekao da su “sve uloge vojvode vraćene kraljici sa trenutnim efektom na preraspodjelu drugim članovima kraljevske porodice. Radi jasnoće, oni se neće vratiti vojvodi od Jorka”.

U srijedu je njujorški sudija presudio protiv prijedloga Endruovog pravnog tima da se odbaci građanska tužba koju je protiv njega pokrenula Virdžinija Dufre, koja tvrdi da ju je podvodio pokojni osramoćeni finansijer Džefri Epstin i da je bila primorana da obavlja seksualne radnje sa princom u starijim godinama. Endru je energično demantovao te tvrdnje.

Optužbe protiv Endrua – zajedno sa njegovom vezom sa pokojnim osuđenim seksualnim prestupnikom Epstinom – već su narušile prinčev ugled. Ali izgledi za javno suđenje koje bi privuklo globalnu pažnju mogla bi da stavi Endrua – treće dijete (i navodno omiljenog sina) kraljice Elizabete Druge – u situaciju bez presedana za visokog člana britanske kraljevske porodice.

NE PROPUSTITE
DRAŠKO PORODICI NIJE PREDSTAVIO TANJU Pjevačicina sestra ga upoznala i dvije stvari su ostavile najveći utisak na nju

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime