Više od 20 ronilaca pretraživalo je danas jezero kod Hidroelektrane (HE) Mostar u kojem je preksinoć, nakon skoka sa splava, nestao 28-godišnji Mostarac. Međutim, dosadašnja potraga nije dala rezultate. 

Prema riječima Zdenka Marića, predsjednika Gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH), današnja potraga je završena oko 16 sati.

– Tijelo. nažalost, nije pronađeno i potraga se sutra nastavlja. Danas je 21 ronilac bio akrivan, neki su ronili po dva puta. Širi se područje pretrage. Očito informacija o samoj poziciji splava nije dovoljno precizna i sad se ide dalje. Naravno, ponavljaju se i pretraženi dijelovi jer se uvijek može dogoditi da je u nekoj pukotini ili na mjestu na koje treba ciljano doći da bi se tijelo primijetilo – kazao je Marić.

Osim GSS-a, u potragu za mladićem uključeni su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), ronilački tim Specijalne policijske jedinice FUP-a kao i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS)

Uslovi za ronjenje su, kako je ranije saopćeno iz FUCZ-a, bili relativno dobri, ronilo se na većim dubinama nego jučer gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Dubina vode na lokacijama na kojima se vršila potraga je između 10 do 15 metara što je i dubina vode većeg dijela jezera, dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime