RIJEŠITE SE URASTANJA NOKTIJU JEDNOM ZAUVIJEK! To može da vam stvori velike infekcije!

Postoji mnogo ljudi koi pate od raznih infekcija koje se događaju na njihovim stopalima i nogama i to može da predstavlja jedan ozbiljni problem koji dalje može da dođe do jedne veoma ozbiljne bolesti! Nisu samo problem infekcvije i gnojenje nego i bolovi koji mogu da budu tako jaki da u nekimtrenutcima se smatraju neizdrživim. Ti bolovi najčešće potiču od urastanja noktiju unutar kože, koji mogu da izazovu čak i usjecanje kože, što može da vas dovede do velikih infekcija pa čak i gubitak prste, a nekad i čitavog stopala ako se na vrijeme infekcija ne liječi.

Obično su posljedice različite ali najčešće je to nošenje veoma uske obuće koja može da predstavlja jedan veliki problem, ali isto tako i veoma loše vođenje higijene može da dovede do urastanja noktiju u vaše prste i kožu.

Najčešće urastanje zahvata prvi prst na nožnij nozi ili palac, a vrlo rijetko se to pojavljuje na rukama.

Kako biste izbjegli razna liječenja koja se provode u bolnicama i na koje često nemate ravo na anesteziju jer za slučaj da niste znali ako vam nokat previše uraste u kožu, liječnici vam moraju isčupati taj nokat i to bez anestzije jer se to ne može uraditi ukoliko je umrtvljen živac. Kažu da je taj bol neizdrživ.

Na svu sreću priroda nam je dala odlična riješenja a prvo riješenje je vrlo jednostavno i njega bi često trebali da koristite, to prirodno riješenje zove se gel od biljke koja je svima nama vrlo dobro poznata u primjeni u kozmetici a to je aloa vera.

Sve što treba da uradite jeste da istisnete gel iz ove biljke, dobro operete mjesto koje je zahvaćeno sa ovom bolesti, nanesete ovaj gel na to područje i stavite dezinfekcionu maramicu ili flaster preko toga.

Ovaj postupak ponavljate nekoliko puta dok niste primjetili da se gel nije povukao.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *