Veliki broj rudara i dalje se nalazi ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tražeći ispunjenje njihovih zahtjeva, a kako je potvrđeno za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, protesti će biti obezbijeđivani sve dok su mirni, bez obzira na to što im je dozvoljeno da na skupu budu do 18:00 sati.

Naime, Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a ranije je za N1 kazao da rudari imaju odobrenje do 18 sati da se mirno raziđu, a da je onda sve u rukama Kantona Sarajevo koji treba preuzeti odgovornost i raščistiti saobraćajnicu koja je blokirana.

Rudari su poručili da se neće razići sve dok im zahtjevi ne budu zadovoljeni. Oni traže uvezani radni staž, kontrolu kalorisanja uglja u termoelektranama, potpunu realizaciju Sporazuma iz maja ove godine, potpuno poštivanje Kolektivnog ugovora, zatim zahtjev za smjenu generalnog direktora Elektroprivrede Admira Andelije i svih direktora koji su pustili ove Pravilnike i utvrđivanje minimalne plate u iznosu od 1.000 KM.

Fotoreporter N1 na terenu je zabilježio trenutak kada jedan od predstavnika rudara poručuje prisutnima da niko ne smije narušiti ranije donesenu odluku, a to je da neće otići ispred zgrade Vlade FBiH dok im se ne ispune zahtjevi. Oni na ovom mjestu protestuju danas od 11:00 sati.

NE PROPUSTITE
U Mostaru poginula jedna osoba: Zid se obrušio na muškarca

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime